27 Mayıs 2014 Salı

TAVUK KIZARTMA VE SADE BULGUR PİLAVI



  • Tavuk
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Bulgur Pilavı için;
    • 1 su bardağı bulgur
    • 2 yemek kaşığı domates salçası
    • Zeytinyağı
    • Tuz
    • 1 su bardağı kaynamış sıcak su
    Tavuklar zeytinyağında tavada, çift taraflı olarak kızartılır. Zeytinyağı tavuğa işleyince, harika bir lezzet oluyor.
    Sade bulgur pilavı için salça, zeytinyağında kavrulur. Bulgurlar ilave edilip kavurmaya devam edilir. Kavrulduktan sonra kaynamış ve sıcak su dökülerek pişirilir. Piştikten sonra 5-10 dakika dinlendirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.



    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder