21 Mayıs 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI VE PATATESLİ TAZE FASULYE



  • Yarım kg taze fasulye
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • 1 adet kesme şeker
  •  
    YAPILIŞI
    Fasulye önce üçe bölünüp, sonra her parça dikine ikiye bölünür. ( Bu şekilde daha güzel ve lezzetli pişiyor) Soğan küçük küçük doğranıp, salça ve kesme şeker ilave ederek zeytinyağında kavrulur. Sonra taze fasulye ve bir kaç dakika sonra patatesler ilave edilerek, sık sık karıştırarak kavurmaya devam edilir. Fasulyelerin üzerine 2 parmak geçecek kadar su ilavesiyle pişirilir. Afiyet olsun.
     

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder